Joop Gottmers in groep 8

Rene LegemateNieuwsberichten

De verbinding tussen onze identiteit en sport

Vlak voor de kerstvakantie hebben de leerlingen van groep 8 kennis gemaakt met Joop Gottmers. Deze zachtaardige jongen werd kickbokskampioen. Deze gewone knul belandde in de drugshandel. Deze crimineel ging knock-out…

Joop Gottmers groeide op als zoon van een café-eigenaar. Zijn leven ontaardde in een uitzichtloze keten van geweld, drugs, heel veel geld en nog meer ellende. Toen ontmoette hij God en dat was het begin van een weg terug, met vallen en opstaan.

Joop Gottmers geeft door het hele land voorlichting over verslavingen. De leerlingen van groep 8 hebben gehoord van een ex-verslaafde en ex-crimineel wat verslaving met je kan doen. Joop vertelde dat hij door de kracht van God is losgekomen van zijn verslavingen. Het was muisstil tijdens de persoonlijke getuigenissen van Joop. We zaten met open mond te luisteren.

Voordat we luisterden naar Joops getuigenissen en levenservaringen kregen we een boksclinic. We hebben geleerd hoe we onszelf moeten verdedigen. We leerden de opstoot, de directe stoot en de hoek, maar vooral leerden we onze dekking hoog houden. Tijdens het boksen gaf Joop ons indringende lessen mee: Ga nooit weg van huis, als het thuis niet goed zit, want dan sta je open voor alle verleidingen van de wereld. Dit werkt met boksen precies hetzelfde. Als jij je dekking niet hoog houdt, sta je open en bloot voor je tegenstander. Joop combineerde zijn passie ‘sport’ met zijn nog grotere passie ´God.’ Wat maakte dit een indruk op de leerlingen.