Hallo! Wij zijn groep 6 en wij krijgen les van meester Jesse!

In onze gezellige groep 6 zitten 20 kinderen en krijgen we les van meester Jesse.

Elke dag vertelt de meester een verhaal uit de Bijbel en zingen we samen. Op vrijdag hebben we huiswerk over de verhalen die verteld zijn.In groep 6 doen we elke ochtend taal, rekenen en spelling. We zijn vooral bezig met werkwoordspelling, weetwoorden, breuken, cijferend optellen en nog veel meer. In de middag is het tijd voor de zaakvakken. Met natuur en techniek zijn we bezig met het menselijk lichaam, met geschiedenis hebben we het over de Gouden Eeuw en met aardrijkskunde gaan we de provincies langs.

In groep 6 doen we ook Grej of the day. Thuis lossen we raadsels over een onderwerp op en dan op school geeft de meester hier informatie over. De onderwerpen die we nu hebben gehad zijn bijvoorbeeld: Anne Frank, Cheeta en het Suezkanaal.Ook staan we vaak stil bij het actuele nieuws. Dit doen we door jeugdjournaal te kijken en ook bezig te zijn met nieuwsbegrip.

Wij houden ook erg van bewegen. Daarom doen we vaak bewegend leren en vinden we het leuk om naar gym te gaan. Dit krijgen we van meester Stijn.

Wij zijn benieuwd wat we dit jaar nog allemaal gaan leren.